Korona-aika

Maaliskuussa 2020 pandemia pysäytti meidät ja moni asia muuttui.

Taloyhtiön hallitus päätti maaliskuussa, että saunoja ei lämmitetä toistaiseksi. Kesäkuussa 2020 pikkusaunaa saa taas varata yksi huoneisto kerrallaan ja kukin huolehtii hygieniasta ohjeita noudattaen.

Yhteisötoimikunnan aloitteesta päätettiin, että toistaiseksi ei tehdä ruokaa ja syödä yhdessä  ja myös talon eri harrastusryhmät pitävät vähän taukoa.

Viikkotyöryhmät siivoavat kuitenkin vuorollaan talon eri tilat tavallistakin huolellisemmin ja tarkemmin.

Talon eri tiloissa voi tietenkin edelleen oleskella, kunhan muistetaan ne turvavälit.

Yhteinen kello kuuden laulu on osoittautunut mainioksi tavaksi tehdä jotain yhdessä. Samalla voimme luonnollisella tavalla havainnoida, että väki on pirteästi pystyssä.

Omaehtoissen karanteenin alusta alkaen  asukkaat ovat melkein joka päivä kello 18.00 kokoontuneet pihamaalle ja parvekkeille laulamaan yhdessä. Vanhoja koululauluja, kansanlauluja, iskelmiä ja kupletteja, klassikkoja ja vähän uudempiakin on kertailtu ja on opittu ihan uuttakin.

Yhteisötoimikunnan viesti asukkaille

Kun muu yhteisöllinen toiminta on lamassa, on hyvä miettiä, kuinka pidämme yhteyttä toisiimme tässä talossa. Olemme jo niin ikääntyneitä, että mitä vaan voi sattua. 

Jotta kukaan ei jäisi katveeseen, Loppukirin yhteisötoimikunta suosittelee keskustelemaan vaikkapa arkiryhmien kesken olisiko tarvetta pienimuotoisille soittoringeille tai vastaavalle.

 

Parvekelaulajia parvekkeilla
Parvekelaulajia pihalla
Pihajumppa

 

 

 

suunnittekukokous 12.2.2021

Nyt jos koskaan tuntuu ihanalta oma pieni yhteinen kirjasto ja lehtien lukutila puhumattakaan pienestä puutarhastamme ja kattoterassista.

Tilaa on ja turvavälejä on helppo pitää. 

Arjen iloja

Monenlaista puuhaa on keksitty lisääntyneen ajan täytteeksi. Joku runoilee. toinen kutoo sukkia, kolmas opettelee sushin tekemistä. Joku istuttaa kukkia pihapuutarhaamme tai järjestelee vanhoja valokuviaan. Naapurinsa taas kiertää kiikarinsa kanssa bongailemassa lintuja.