Asukasyhteisö

Helsingin Loppukiri on yhteisöllinen itsepalveluperiaatteella toimiva senioritalo, jonka keskeisenä toiminta-ajatuksena on aktiivinen ja toimintapainotteinen ikääntyminen. Helsingin Loppukiri on pioneeri ja kokeilija tällä alueella Suomessa.

Talo sijaitsee Arabianrannassa hyvien liikenneyhteyksien päässä kauniilla paikalla lähellä merenrantaa. Talon ulko-ovelta avautuu upea merimaisema luontopolkuineen. Talvella voi kotiovelta lähteä hiihtämään tai vaikkapa talvikalaan. Helsingin ydinkeskustaan on matkaa noin  6 km.

Yhteisöllisyys ja itsepalveluperiaate tarkoittavat  mm. sitä, että talossa tehdään yhteisvoimin ruokaa  ainakin kolme kertaa viikossa  ja järjestetään monenlaista harrastustoimintaa.

Samoin tiettyjen yhteisten tilojen siivous, monet korjaustyöt, talon tietotekniikka, hallintoasiat ja harrastustoiminta hoidetaan pääosin omin voimin. Kotitalosta lähtemättä voi mm. harrastaa monipuolisesti liikuntaa, tehdä yhdessä käsitöitä ja askarrella, pelata korttia ja lautapelejä, keskustella kirjallisuudesta, harjoitella ja soittaa bändissä, kirjoittaa, laulaa, tanssia, näytellä ja pitää yllä kielitaitoaan. Talossa järjestetään kulttuuritapahtumia ja esitelmätilaisuuksia.

Talo on suunniteltu esteettömäksi. Tuttujen kesken on helpompi pyytää naapuriapua. Ulkopuolisina palveluina talossa käy nykyisin hieroja, osteopaatti ja joogaohjaaja. Yhteistoiminnassa eriasteisten oppilaitosten kanssa on vuosien varrella järjestetty useita harrastustoimintaan ja liikuntaan liittyviä projekteja.

Muut mahdolliset palvelut asukkaat hankkivat itsenäisesti tarvitessaan joko julkiselta tai yksityiseltä sektorilta kuten tavallisissa asuintaloissa. 

21.4 2023 juhlittiin 17 vuotta sisäänmuutosta!