Toimintatapa

Yhteiset asiat hoidetaan huoneentaulun hengessä. Huoneentaulussa on esitetty yhteiset arvomme.

Jokainen  asukas kuuluu yhteen kuudesta työryhmästä, jotka huolehtivat omalla viikollaan aterioiden valmistelusta, talon yleisten tilojen siivoamisesta ja osin viikolleen osuvista yhteisistä tapahtumista.

Työryhmien jäsenillä on erilaisia rooleja kuten keittiö-, siivous-, tiedotus- ja talousvastaavat ja paljon paljon muita. Jokaiselle löytyy varmasti jotain omien voimavarojen mukaista työtä eikä sitä ole tarkoitus tehdä niin, että se  häiritsee yksityiselämää. Työviikkojen väliä on aina  5 viikkoa, jolloin voi halutessaan käydä valmiiseen pöytään tai olla käymättä. Kesällä on noin kahden kuukauden tauko ruoan laittamisessa. Pelkkä siivous onnistuu kesäisin pienemmällä porukalla.

Työviikko menee  kuin siivillä, ja koko ajan kehittyy niin ryhmätyössä kuin yhteisön jäsenenä. No aina ei ihan kaikkea jaksa, mutta silloin voi pitää paussia ja juoda vaikka kupin kahvia tai levätä vähän katveessa.

Kerran kuussa  on yhteisökokous, jossa päätetään yhteisön asioista ja sovitaan menettelytavoista. Lisäksi järjestetään keskustelutilaisuuksia yhteisön toimintaan liittyvistä ajankohtaisista teemoista. Yhteisön toiminnan koordinaatioista ja yhteisökokousten valmistelusta vastaa ns. yhteisötoimikunta, johon kuuluu yksi edustaja jokaisesta kuudesta työryhmästä.

Talon vanhin ja nuorin, ikäeroa lähes 100 vuotta